ГоловнаСвіт

"Росія сама винна в санкціях", - президент Фінляндії - Путіну

Санкції діятимуть, поки позиція Москви не зміниться.

"Росія сама винна в санкціях", - президент Фінляндії - Путіну
Президент Финляндии Саули Ниинистё
Фото: Verkkouutiset.fi

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Москва сама винна в тому, що проти неї після анексії Криму ввели санкції.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з Путіним у Санкт-Петербурзі на форумі, присвяченому Арктиці, передає Укрінформ.

"Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив російському президенту Володимиру Путіну, що Росія сама винна в санкціях, які проти неї ввели після анексії Криму", - йдеться в повідомленні.

Фінський президент також наголосив, що ці санкції діятимуть, поки позиція Москви не зміниться.

Зі свого боку, Путін відповів, що "форум присвячений Арктиці", і наголосив, що не хотів би, щоб через "не вжиті вчасно заходи або злочинну бездіяльність Арктика перетворилася на щось на зразок Криму, а Крим - на пустелю". Також Путін додав, що РФ має через санкції "значно менше" збитків, ніж Європа.

Як відомо, економічні санкції були введені проти Росії, США, ЄС та деякими іншими країнами навесні 2014 року - після того, як РФ незаконно анексувала український півострів Крим і почала збройну агресію на сході України. Санкційні пакти кілька разів розширювалися і посилювалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram