ГоловнаСвіт

Глава "Газпрому" заперечує затримку "Північного потоку-2" через позицію Данії

Міллер упевнений, що газопровід запустять в заплановані терміни.

Глава "Газпрому" заперечує затримку "Північного потоку-2" через позицію Данії
Алексей Миллер
Фото: EPA/UPG

Глава правління "Газпрому" Олексій Міллер упевнений, що будівництво газопроводу "Північний потік - 2" завершиться в 2019 році.

Про це він заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс".

"Всі ті заяви, які робилися останнім часом, вони не відповідають дійсності. І загалом і в цілому немає ніяких якихось фатальних юридичних перешкод, які б не дозволили нам зараз говорити про те, що ми можемо завершити будівництво "Північного потоку - 2 "до кінця дев'ятнадцятого року", - сказав Міллер в ефірі телепрограми "Москва. Кремль. Путін".

Морський газопровід "Північний потік - 2" потужністю 55 млрд кубометрів на рік повинен пройти від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

У жовтні 2018 року Міллер говорив, що "Газпром" готовий почати постачання газу "Північним потоком - 2" з 1 січня 2020 року.

На цьому тижні енергетичне агентство Данії запросило у оператора проекту газопроводу "Північний потік - 2" додаткову екологічну оцінку основного маршруту проходження газопроводу, на південь від острова Борнхольм. При цьому обидві заявки на проходження газопроводу - і з півночі, і з півдня острова - як і раніше перебувають на розгляді влади Данії.

Нагадаємо, 27 березня глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив про відмову Данії узгодити маршрут газопроводу "Північний потік-2". За його словами, це проект не зупинить, однак, запустити його з 1 січня Росія не встигне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram