ГоловнаСвіт

Міносвіти спростовує наявність проблем у Гриневич при перетині кордону

Інформацію оприлюднив Головний рабин України Моше Асман.

Міносвіти спростовує наявність проблем у Гриневич при перетині кордону
Фото: Влад Мусиенко

Прес-служба Міністерства освіти та науки спростовує наявність ускладнень при перетині українсько-ізраїльського кордону в аеропорту Бен-Гуріон в Тель-Авіві у міністра Лілії Гриневич.

Про це йдеться повідомленні прес-служби відомства, направленому до редакції LB.ua.

Раніше в статті «Безвіз під загрозою. Чим загрожують «аеропортові війни» між Україною і Ізраїлем» говорилося про виникнення проблем при перетині кордону в тому числі і у високопоставлених чиновників України, а не тільки у пересічних громадян.

«Описаної ситуації ніколи не було. Всі візити Лілії Гриневич в Ізраїль за період перебування на посаді здійснювалися в службових цілях і з використанням дипломатичного паспорта. Ніяких ускладнень при проходженні кордону у неї не виникало», - йдеться в коментарі.

«Ми шкодуємо, що сьогодні, на жаль, безвізовий режим між Україною та Ізраїлем не працює належним чином. Однак ми переконані, що використання недостовірних даних може тільки ускладнити процес вирішення цієї проблеми», - додали в Міністерстві освіти та науки.

Як повідомляв LB.ua, головний рабин України Моше Асман написав владі Ізраїлю лист, в якому, серед іншого, на підтвердження існування проблеми на кордоні з пропуском громадян України доклав опис інциденту в аеропорту «Бен-Гуріон».

«Наприклад, коли міністр освіти України Лілія Гриневич відвідувала недавно Ізраїль приватно, (вона) була змушена пройти ганебні перевірки і допити, як останній з трудових мігрантів, аж до втручання канцелярії міністра внутрішніх справ для її звільнення», - йдеться в листі.

Лист Моше Асмана владі Ізраїлю
Фото: facebook.com/Chief rabbi of Ukraine
Лист Моше Асмана владі Ізраїлю

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram