ГоловнаСвіт

У США невинному чоловікові, який провів за ґратами 39 років, виплатять $21 млн

Його невинність підтвердив недоступний на момент вбивств ДНК-аналіз.

У США невинному чоловікові, який провів за ґратами 39 років, виплатять $21 млн
Фото: ktla.com

У США американцеві Крейгу Коулі, який провів 39 років у в'язниці за подвійне вбивство і був помилуваний губернатором Каліфорнії в 2017 році, виплатять компенсацію в 21 мільйон доларів. Про це повідомляє ABC News.

"ДНК-аналіз, недоступний на момент вбивств, підтвердив його невинність", - йдеться в повідомленні.

Влада штату Каліфорнія і Коулі досягли позасудової угоди про виплату компенсації.

У 1978 році були вбиті його колишня дівчина Ронда Вікт та її 4-річний син. Коулі визнали винним і засудили до довічного ув'язнення, але весь цей час він наполягав на своїй непричетності до злочину.

У 1989 році один з детективів поліції знову порушив справу про подвійне вбивство і знайшов безліч неточностей, включаючи відсутність ДНК Коулі на доказах і наявність ДНК інших людей. Також вдалося спростувати заяви свідків, які нібито бачили Коулі на місці злочину.

У заяві влади Каліфорнії наголошується, що жодна сума грошей не виправить зроблену в минулому помилку. Але штат вважає необхідним залагодити фінансову суперечку без суду, оскільки витрати були б астрономічними і загалом для влади було б неправильним судитися з Коулі щодо компенсації.

Це вже друга виплата, яку отримає засуджений за злочин, якого він не скоював: після помилування Коулі отримав $2 млн. На момент звільнення йому було 70 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram