ГоловнаСвіт

Український представник в ООН відвідає Польщу та Ізраїль

Візит є відображенням високого рівня діалогу, який існує між державами як в ООН, так і на двосторонньому рівні.

Український представник в ООН відвідає Польщу та Ізраїль
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко у складі офіційної делегації іноземних послів, акредитованих при Організації, 29 січня - 5 лютого 2019 року здійснить робочу поїздку в Польщу та Ізраїль.

Про це повідомляє Укрінформ

"У рамках польської частини візиту заплановані заходи щодо вшанування жертв Голокосту в Варшаві та Любліні, а також зустрічі з представниками уряду Польщі. У Тель-Авіві та Єрусалимі Єльченко візьме участь у зустрічах з президентом Ізраїлю, керівництвом міністерства закордонних справ, відвідає Меморіальний комплекс Голокосту "Яд-Вашем", а також здійснить поїздку на північ країни", - розповів агентству речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Ніколенко додав, що Україна, як і інші держави світу, у ці дні вшановує пам'ять про мільйони, які були закатовані нацистським режимом. Він зазначив, що Голокост є не тільки трагедією ізраїльтян, а й українців.

"Ніколи знову" - гасло, вельми актуальне для ООН. Завданням міжнародного співтовариства саме і є те, щоб такі трагедії людства більше ніколи не повторювалися в майбутньому", - пояснив український дипломат.

Він також зазначив, що візит Єльченка до Ізраїлю є відображенням високого рівня діалогу, який зараз існує між двома державами як в ООН, так і на двосторонньому рівні. Поїздка також стане гарною можливістю для отримання актуальної інформації про розвиток подій на Близькому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram