ГоловнаСвіт

Австрійка, яка хотіла попросити військової допомоги Путіна, отримала 14 років в'язниці, - ЗМІ

Унгер назвала себе "жертвою репресивної системи".

Австрійка, яка хотіла попросити військової допомоги Путіна, отримала 14 років в'язниці, - ЗМІ
Фото: monsieur-des-drapeaux.com

Засновницю організації Staatenbund Osterreich ("Конфедерація Австрії") Моніку Унгер засуджено до 14 років ув'язнення, повідомляє Радіо Свобода.

За даними західних ЗМІ, 42-річну жінку визнали винною за кількома пунктами звинувачення, зокрема - у державній зраді.

Унгер заснувала організацію Staatenbund Osterreich в 2015 році, в яку встигли вступити 2600 членів. За даними інформаційного видання AFP, вона також спробувала "наказати" австрійській армії повалити уряд і попросити військової допомоги у президента Росії Володимира Путіна.

Вирок зачитали в суді міста Гратц на півдні Австрії. За словами судді, він повинен стати "чітким сигналом, антидержавна діяльність не буде безкарною".

Унгер і ще 13 членів руху "Конфедерація Австрії" заарештували навесні 2017 року. Її заступник, 71-річний колишній офіцер поліції, отримав 10 років ув'язнення. Решту заарештованих членів визнали винними в створенні антидержавної організації. Вони отримали вироки від дев'яти місяців до трьох років.

"Конфедерація Австрії" видавала власні "дипломатичні паспорти", забороняла своїм членам платити податки в австрійський бюджет і зібрала майже 40 тис. євро за внесення нерухомості у власний "земельний кадастр". Представники організації запевняли, що внесення до цього реєстру робить іпотечні кредити на житло недійсними.

Унгер визнала, що намагалася замінити державних чиновників членами своєї організації, однак назвала себе "жертвою репресивної системи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram