ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Шотландії, який веде телешоу на російському телеканалі RT, звинуватили в спробі зґвалтування

Дві жінки заявили про сексуальні домагання з його боку.

Екс-прем'єра Шотландії, який веде телешоу на російському телеканалі RT, звинуватили в спробі зґвалтування
Алекс Салмонд
Фото: EPA/UPG

Колишньому главі уряду Шотландії Алексу Салмонду пред'явлено звинувачення в спробі зґвалтування і сексуальному насильстві. Він постав перед судом в Единбурзі, де йому пред'явили всього 14 звинувачень, в тому числі в нападі непристойного характеру і в порушенні громадського порядку, повідомляє ВВС.

64-річний політик і ведучий телешоу на телеканалі RT не робив ніяких заяв у суді і був відпущений під заставу. Вийшовши з будівлі суду, Салмонд заявив, що він не винен ні в яких злочинах і додав, що буде захищати себе в суді усіма наявними у нього способами.

23 січня Салмонд, який займав пост першого міністра Шотландії з 2007 по 2014 рік, дав свідчення поліції.

Поліція відкрила справу після того, як шотландський уряд провів внутрішнє розслідування скарг про сексуальне насильство, які Салмонд категорично відкидає. Два тижні тому Вищий цивільний суд в Единбурзі розглядав позов Салмонда. Тоді шотландський уряд визнав, що внутрішнє розслідування провели з порушеннями.

У серпні минулого року поліція Шотландії повідомила, що Салмонда звинуватили в насильницьких діях сексуального характеру стосовно двох жінок.

Алекс Салмонд 20 років очолював Шотландську національну партію, яка виступає за вихід країни зі складу Великобританії. Він займав пост прем'єр-міністра Шотландії з 2007 по 2014 рік. З 2017 року працює ведучим політичного ток-шоу на пропагандистському російському каналі RT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram