ГоловнаСвіт

У світі 617 млн дітей не вміють ні писати, ні рахувати, - ЮНЕСКО

Рівень освіти дітей усе ще сильно залежить від ситуації в родині.

У світі 617 млн дітей не вміють ні писати, ні рахувати, - ЮНЕСКО
Сирийские дети-беженцы
Фото: EPA/UPG

У всьому світі 262 млн дітей не мають доступу до шкіл, загалом 617 млн дітей не вміють ні читати, ні рахувати, повідомила Німецька комісія ЮНЕСКО в Бонні з нагоди Всесвітнього дня освіти.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Голова комісії Марія Бемер у зв'язку з цим констатувала наявність проблем і в Німеччині. "Рівень освіти батьків, як і раніше, має вирішальне значення для того, чи отримають діти вищу освіту. Ми повинні докласти інтенсивні зусилля до того, щоб наявними можливостями в сфері освіти користувалися і малоосвічені сім'ї з міграційним корінням", - зазначила вона.

Бемер також повідомила про брак учителів у Німеччині. Тільки через відхід великого числа викладачів на пенсію до 2030 року утвориться додатковий дефіцит педагогів в обсязі 6800 викладачів на рік. А якщо врахувати зростання числа школярів, то вже до 2020 року додатковий дефіцит учительських кадрів початкових шкіл збільшиться на 1300 в рік, а до 2025 року - майже на 3800 в рік.

"Уже сьогодні ми відчуваємо брак висококваліфікованих учителів, і з кожним роком ця нестача тільки збільшується", - зазначила голова Німецької комісії ЮНЕСКО.

Нагадаємо, за підрахунками ЮНЕСКО, в середньому уряди країн виділяють на освіту 4,7% ВВП. Таким чином, за даними організації, для якісної освіти і створення рівних можливостей доступу до неї в країнах із низькими доходами не вистачає $39 млрд (близько €33 млрд) щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram