ГоловнаСвіт

У Великобританії затримано російський суховантаж "Кузьма Мінін", що сів на мілину

Протягом огляду судна виявили 13 дефектів, шість із яких визнано серйозними.

У Великобританії затримано російський суховантаж "Кузьма Мінін", що сів на мілину
Российский сухогруз "Кузьма Минин"
Фото: Neil Rankin

Суховантаж Мурманського морського пароплавства "Кузьма Мінін", який 18 грудня сів на мілину в бухті Фалмут у Великобританії, затримало місцеве агентство з питань судноплавства і берегової охорони через велику кількість дефектів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Згідно з переліком МСА, протягом огляду судна британські фахівці виявили 13 дефектів, шість із яких визнано серйозними. Зокрема, на судні вийшов з ладу бортовий компас, пошкоджено рятувальні шлюпки, а термін придатності іншого рятувального обладнання минув. Виявлено також пошкодження паливних баків, нестачу пального і провізії для екіпажу (18 осіб).

Судну заборонено покидати Британію, допоки не усунуто дефектів.

У той самий час координатор Міжнародної федерації транспортних працівників Сергій Фішов висунув іншу версію затримання.

"У цей час, наскільки мені відомо, судно перебуває в Англії, воно заарештоване кредиторами за наявні борги судновласника", - заявив він російським ЗМІ.

Екіпаж "Кузьми Мініна" залишається на борту. Як повідомляє британська газета Packet, допомогти російським морякам зголосилося об'єднання моряків порту Фалмута. 7 січня активісти відправили їм подарунки до православного Різдва.

"Ми також відправили екіпажу чотири нові вудки з наживкою і поплавками, щоб їм було чим розважитися. Ми організували доставку на судно свіжих овочів, фруктів і молочних продуктів, оскільки їхні запаси добігають кінця", - розповів голова об'єднання Пенні Філіпс.

Капітан "Кузьми Мініна" у відповідь надіслав записку з подякою.

"Кузьма Мінін" - багатотонний суховантаж, зареєстрований у Росії, належить Мурманському морському пароплавству. Побудований у 1980 році.

Нагадаємо, раніше в Данії затримали російський суховантаж "Іван Бобров", який прямував з Іпсвіча в Ригу, оскільки його екіпаж був п'яним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram