ГоловнаСвіт

Всесвітньо відомий інститут у США виключив російського олігарха з опікунської ради

Віктор Вексельберг перебуває у списку санкцій.

Всесвітньо відомий інститут у США виключив російського олігарха з опікунської ради
Виктор Вексельберг
Фото: EPA/UPG

Російського бізнесмена Віктора Вексельберга, внесеного до списку санкцій США, виключили з опікунської ради одного з провідних світових університетів - Массачусетського технологічного інституту (MТІ).

Як з'ясувало Радіо Свобода, це сталося незабаром після рішення міністерства фінансів США ввести санкції проти Вексельберга. Санкції, крім іншого, передбачають заборону для американських громадян і компаній на будь-яку співпрацю з внесеними в список особами. Інформацію підтвердили в самому MТІ.

Вексельберг став членом наглядової ради престижного, одного з найбагатших університетів світу, розташованого в місті Кембридж, штат Массачусетс, у 2013 році, коли як президент фонду "Сколково" домовився про партнерство Сколковського інституту науки і технологій з MТІ. У 2015 році - вже після анексії Криму і введення перших пакетів санкцій проти Росії - його переобрали. Повноваження мали закінчитися у 2020 році.

Ім'я Вексельберга після 2016 року почало згадуватися в американській пресі в контексті російського втручання у вибори президента США. Відомо, що його інвестиційна компанія співпрацювала з колишнім юристом Дональда Трампа Майклом Коеном, а сам Вексельберг був гостем на інавгурації президента Трампа у 2017 році.

У березні 2018 року його допитали агенти ФБР в аеропорту Нью-Йорка. До списку санкцій Вексельберг потрапив разом з низкою інших російських бізнесменів, зокрема, Олегом Дерипаскою і Олексієм Міллером. У список була включена і його компанія "Ренова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram