ГоловнаСвіт

Голова Світового банку заявив, що йде у відставку з 1 лютого

Джим Ен Кім має намір інвестувати в інфраструктуру країн, що розвиваються.

Голова Світового банку заявив, що йде у відставку з 1 лютого
Джим Ен Ким
Фото: Владислав Мусиенко

Президент Світового банку Джим Ен Кім заявив про намір піти у відставку з 1 лютого 2019 року.

Про це повідомляється на сайті СБ.

"Для мене було великою честю служити президентом цього чудового закладу, повного людей, відданих викоріненню крайньої бідності в нашому житті. Робота групи Світового банку зараз важливіша, ніж будь-коли, оскільки проблеми бідних у всьому світі зростають, а такі, як зміна клімату, пандемії, голод і біженці, продовжують зростати як за своїми масштабами, так і за складністю", - зазначив Кім.

Зазначають, що він планує приєднатися до фірми, що інвестує в інфраструктуру країн, що розвиваються. Також Кім повідомив, що знову увійде до складу ради організації Partners In Health, співзасновником якої він став більш ніж 30 років тому.

"Я також продовжу свою взаємодію з Браунівським університетом як довірена особа корпорації і з нетерпінням чекаю на можливість стати старшим науковим співробітником у Вотсонському інституті міжнародних і громадських зв'язків імені Брауна", - додав Кім.

Виконувати обов'язки президента групи організацій Світового банку з 1 лютого буде нинішній виконавчий директор Крісталіна Георгієва.

Нагадаємо, Кім став президентом Світового банку 30 червня 2012 року. У 2016 році його переобрали на другий термін.

Наприкінці грудня минулого року Україна отримала в Deutsche Bank кредит на 349,3 млн євро під гарантію Світового банку на підтримку державної політики у сфері економічного зростання.

Раніше Світовий банк надав фінгарантії для України на $750 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram