ГоловнаСвіт

Томос для ПЦУ каліграфічно оформив на пергаменті іконописець з афонського монастиря

Напередодні документ було доставлено в резеденцію Вселенського патріарха Варфоломія.

Томос для ПЦУ каліграфічно оформив на пергаменті іконописець з афонського монастиря
Фото: bigorski.org.mk

У резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул) доставили виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України. Про це повідомляє прес-служба Бігорського монастиря в Македонії.

Зазначається, що Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції іконописця і каліграфа, ієромонаха Луку з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, який привіз виготовлений документ.

"Текст каліграфічно оформлений на пергаменті з благословення ігумена Ксенофонтського монастиря на Афоні, архімандрита Олексія", - йдеться в повідомленні.

Саме цей Томос буде вручений Предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському Епіфанію 6 січня 2019 року після Божественної літургії в Константинополі.

Українська делегація вже прибула до Стамбула, її учасники будуть присутні на церемонії ратифікації Томосу Вселенським Патріархом.

Після цього глави двох церков проведуть спільну службу з нагоди свята Богоявлення. Під час Божественної літургії патріарх передасть Томос митрополиту Епіфанію.

Раніше повідомлялося, що митрополит Епіфаній 7 січня проведе літургію в соборі Святої Софії. Під час богослужіння в соборі перебуватиме Томос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram