ГоловнаСвіт

Британія спростувала відновлення на посадах російських дипломатів

Раніше таку заяву зробив посол РФ у Лондоні Олександр Яковенко.

Британія спростувала відновлення на посадах російських дипломатів
Российский дипломатический автомобиль покидает посольство России в центре Лондона, 20 марта 2018.
Фото: EPA/UPG

Представники Великобританії спростували заяву російського посла в Лондоні Олександра Яковенка, що нібито дві країни погодилися поступово відновити на посадах десятки дипломатів, вигнаних обома сторонами після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у британському місті Солсбері. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ніяких нових домовленостей не погоджено. У нашій позиції щодо російської дипломатичної присутності в Великобританії не було ніяких змін, включно з заходами, прийнятими після Солсбері. Комплектування наших відповідних місій відбувається в межах цих обмежень», - наголосив представник посольства Великобританії в Москві.

Посол Росії в Великобританії Олександр Яковенко 28 грудня заявив, що Москва і Лондон досягли домовленостей про поступове відновлення чисельності дипломатичних представників у Великобританії і РФ з січня 2019 року.

Нагадаємо, в березні Британія оголосила про висилку 23 дипломатів з Росії через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. Пізніше більш ніж 20 країн світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів. Росія відповіла дзеркальними заходами.

Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед обличчям російської загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram