ГоловнаСвіт

Жертвами цунамі в Індонезії стали понад 160 людей, поранені близько 750 (оновлено)

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в зону стихійного лиха, зокрема, на Балі.

Щонайменше 168 осіб загинули в результаті цунамі в Індонезії, яке відбулося в суботу, 22 грудня, біля берегів Зондської протоки - вона розділяє острів Ява і Суматра, пише Reuters.

Фото: twitter.com/Shubham01346100

За даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії (BNPB), поранено щонайменше 745 осіб. Крім того, стихія зруйнувала сотні будинків, включаючи кілька готелів, і пошкодила кораблі.

Найсильніше від природної катастрофи постраждали жителі округу Пандегланг. Можливою причиною цунамі рятувальники називають підводні зсуви після виверження вулкана Кракатау, однак ця версія перевіряється. У BNPB попереджають, що число жертв і постраждалих може зрости.

Оновлення 12:20. МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від відвідування територій Індонезії, де цунамі зруйнувало узбережжя провінцій Лампунг і Бантен. Про це повідомляється на сайті відомства.

"У зв'язку з цунамі в Зондській протоці, яке вразило узбережжя кількох провінцій, включаючи популярні туристичні об'єкти вздовж берегової лінії  м. Аньєр, і посиленням активності вулкана Анак Кракатау, рекомендуємо громадянам України утриматися від відвідування зазначених територій", - відзначили в МЗС.

Тим, хто опинився в зоні лиха, МЗС рекомендує при першій нагоді повідомити про себе посольству України в Індонезії. Телефон "гарячої лінії" + 628788-489-0918, електронна пошта: [email protected].

Раніше 28 вересня біля узбережжя індонезійського острова Сулавесі сталися два сильні землетруси. На місто Палу обрушилося цунамі заввишки до двох метрів. Тоді жертвами природних стихій стали близько 2000 осіб, понад 4000 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram