ГоловнаСвіт

Російська шпигунка Бутіна визнала себе винною на суді в США

Бутіна діяла "під керівництвом" російського чиновника Торшина.

Російська шпигунка Бутіна визнала себе винною на суді в США
Мария Бутина
Фото: ABC News

Росіянка Марія Бутіна, яку обвинуватила влада США в незаконній агентській діяльності на користь Кремля, визнала свою провину за одним із пунктів звинувачення в участі в змові з метою шкоди Сполученим Штатам Америки.

Бутіна сказала, що вона діяла "під керівництвом" російського чиновника, якого CNN ідентифікував як Олександра Торшина, повідомляє CNN.

"Бутіна прагнула встановити неофіційні лінії зв'язку з американцями, у яких була влада і вплив на політику США", - заявив прокурор у суді.

30-річну Бутіну звинуватили в проникненні в політичні кола республіканців через такі групи, як Національна стрілецька асоціація, для підтримки інтересів Росії.

Нагадаємо, Марію Бутіну затримали 15 липня в США за звинуваченням «в змові з метою роботи агентом Російської Федерації» за вказівкою «високопоставленого чиновника російського уряду». Пізніше її звинуватили в роботі незареєстрованим іноземним агентом. Згідно з інформацією The Washington Post, Бутіна листувалася з членом кампанії Дональда Трампа напередодні виборів президента у 2016 році. Також повідомляли, що вона брала участь в окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram