ГоловнаСвіт

США оголосили загиблими п'ятьох військових, які зникли після аварії літака поблизу Японії

Винищувач і заправник зіткнулися в повітрі 5 грудня.

США оголосили загиблими п'ятьох військових, які зникли після аварії літака поблизу Японії
Истребитель ВМС США F/A-18 Hornet
Фото: facebook/IIIMEF

Корпус морської піхоти США прийняв рішення припинити пошукову операцію на місці падіння двох військових літаків, які зіткнулися в повітрі біля Японії. Про це йдеться в заяві американських військових.

"Після отримання оновленої інформації від Об'єднаного центру відновлення персоналу і розгляду всієї доступної інформації я прийняв рішення припинити пошуково-рятувальні операції для екіпажу нашого літака KC-130J, який постраждав від аварії біля південного узбережжя Японії, і оголосити, що ці воїни морської піхоти померли", - заявив генерал-лейтенант Ерік Сміт.

Корпус морської піхоти продовжує вести розслідування цієї трагедії. Уламків літака не знайшли, тому наразі невідомо, що стало причиною аварії.

"Ми знаємо, що це важке рішення було прийнято після того, як всі ресурси були вичерпані в результаті енергійного пошуку наших морських піхотинців. Нам дуже важко, і ми молимося з родинами і друзями всіх п'яти членів екіпажу", - підкреслив підполковник Мітчелл Морі.

5 грудня біля берегів Японії впали два літаки Військово-морських сил США. На борту винищувача було двоє людей, а на борту літака-заправника - п'ятеро. За словами ВМС США, літаки виконували тренувальні польоти. Рятувальникам вдалося знайти живими двох членів екіпажу винищувача, проте один з них згодом помер у лікарні.

Нагадаємо, в листопаді у Філіппінському морі розбився американський винищувач F/A 18, який вилетів з авіаносця "Рональд Рейган". Пілоти катапультувалися і були врятовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram