ГоловнаСвіт

Поліція Ізраїлю знову рекомендує пред'явити Нетаньяху звинувачення в корупції

Його підозрюють у підкупі, шахрайстві та зловживанні повноваженнями.

Поліція Ізраїлю знову рекомендує пред'явити Нетаньяху звинувачення в корупції
премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Поліція Ізраїлю рекомендує пред'явити прем'єр-міністру і главі Міноборони країни Біньяміну Нетаньяху нові звинувачення в корупції. Є достатня кількість доказів, що вказують на те, що Нетаньяху за участю своєї дружини вчинив такі правопорушення, як підкуп, шахрайство і зловживання повноваженнями.

Про це заявили в ізраїльській поліції в неділю, 2 грудня, пише Німецька хвиля.

"Зокрема, прем'єра підозрюють в тому, що він у 2014-2017 роках на посаді міністра зв'язку надавав правові привілеї ізраїльській телекомунікаційній компанії Bezeq, а в обмін на це новинний портал Walla, що належить їй, повідомляв про Нетаньяху в позитивному світлі", - йдеться в заяві.

Передбачається, що так Bezeq, проти власника якого - Шауля Єловіча також рекомендується пред'явити звинувачення, міг незаконно отримати сотні мільйонів євро.

Крім того, нинішній глава уряду Ізраїлю та його близьке оточення підозрюються в здійсненні впливу на тих, кого призначали на посади в керівництві Walla. Нетаньяху всі звинувачення заперечує. Рішення про порушення справи повинна ухвалити прокуратура Ізраїлю.

Пізніше Нетаньяху прокоментував заяву поліції у справі про корупцію у своєму Twitter.

Він вважає, що рекомендації поліції не мають юридичної сили, і зовсім недавно компетентні органи відхилили схожі рекомендації проти низки громадських діячів. Нетаньяху висловив упевненість, що "компетентні органи після вивчення справи дійдуть такого самого висновку".

Раніше поліція після проведення дворічного розслідування вже рекомендувала пред'явити Нетаньяху звинувачення в корупції. Тоді мова йшла про ймовірне отриманні розкішних подарунків вартістю в десятки тисяч доларів від багатих меценатів, а також про таємну змову з власником однієї з ізраїльських газет. Ці підозри прем'єр-міністр також відкидав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram