ГоловнаСвіт

Командувача П'ятим флотом ВМС США знайшли мертвим

Ознак кримінального злочину поліція не виявила.

Командувача П'ятим флотом ВМС США знайшли мертвим
Скотт Стерни
Фото: Simple Wikipedia

Американського віце-адмірала Скотта Стерні, командувача операціями ВМС США на Близькому Сході, в суботу, 1 грудня, виявили мертвим у своїй резиденції в Бахрейні, де базується П'ятий флот США. Про це повідомив глава військово-морських операцій США адмірал Джон Річардсон у своєму Twitter.

У заяві, випущеній з нагоди смерті Стерні, який також командував П'ятим флотом США, Річардсон назвав інцидент "нищівною новиною для сім'ї віце-адмірала, для команди П'ятого флоту і для всіх військово-морських сил".

Він зазначив, що Скотт Стерні був досвідченим бойовим офіцером, відзначеним високими нагородами.

За словами Річардсона, слідство вважає те, що трапилося, очевидним самогубством. Ознак кримінального злочину не виявлено. Розслідуванням займається слідча служба ВМС США і міністерство внутрішніх справ Бахрейну.

П'ятий флот - оперативний флот ВМС США, створений в 1995 році для дій в Перській затоці. У зону його відповідальності входить західна частина Індійського океану і Перська затока. До складу флоту, що відіграє важливу роль у політиці Білого дому на Близькому Сході, входять на ротаційній основі кораблі Атлантичного і Тихоокеанського флотів ВМС США. Основний пункт базування флоту - Манама (Бахрейн).

Нагадаємо, раніше США відновили Другий флот в Атлантиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram