ГоловнаСвіт

У Тбілісі затримали сімох громадян України (оновлено)

З ними затримали також грузинського військового, який воював на Донбасі.

У Тбілісі затримали сімох громадян України (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Тбілісі на вулиці Лихаурській затримали п'ятьох громадян України.

Як повідомляє "Грузия Онлайн", посилаючись на канал "Рустави 2", для затримання були мобілізовані спецпризначенці і правоохоронці. Зазначається, що затримані 27 листопада оселилися в готелі "Альянс".

Також, за попередньою інформацією, серед затриманих є і грузинський військовий Лука Чхетія, який воював на Донбасі. Він приїхав у місто, щоб бути присутнім 2 грудня на акції об'єднаної опозиції в Тбілісі.

За наявною інформацією, Лука Чхетія після приїзду заселився у готель. Туди до нього з обшуком прийшла поліція, яка вилучила "незаконну зброю".

В українському МЗС наразі не прокоментували інформацію про затримання українців у Грузії.

Оновлення 14:25. Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило затримання сімох українських громадян в Тбілісі.

Як повідомляє "Грузия Online", посилаючись на інформацію МВС, розслідування ведеться за 3-ю і 6-ю частинами статті 236 КК Грузії, які передбачають протиправні придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб.

Зазначається, що операція із затримання була проведена на світанку в тбіліському готелі "Альянс".

У грузинському МВС підтвердили, що серед затриманих - грузин Лука Чхетія, який воював на Донбасі. Сім'я Чхетії стверджує, що він прибув для участі в акції об'єднаної опозиції, запланованої на 15:00. Затримання вони пов'язують з політичною розправою.

Лука Чхетія протягом останніх років воював на сході України. До цього він двічі побував в Афганістані з миротворчою місією.

Нагадаємо, раніше в київському хостелі затримали грузина за підозрою у вбивстві на території Польщі. Йому закидають зґвалтування і вбивство 28-річної жінки в місті Лодзь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram