ГоловнаСвіт

Українці в Сан-Франциско провели акцію на підтримку захоплених Росією моряків

24 учасники заходу були демонстративно закуті в ланцюги.

Українці в Сан-Франциско провели акцію на підтримку захоплених Росією моряків

Представники української діаспори в Сан Франциско провели акцію на підтримку захоплених Росією українських моряків. Про захід, що відбувся 1 грудня, повідомляє Фонд "Повернись живим".

"24 представники української діаспори на одному з головних пірсів Сан-Франциско у спорядженні моряків вишикувалися біля військового корабля. Учасники акції були закуті в ланцюги. Вони - українці. І вони вимагали звільнення Росією наших моряків з буксира "Яни Капу" і з катерів "Бердянськ" і "Нікополь". 24 непроста цифра - саме стількох моряків незаконно полонили російські спецслужби", - йдеться в повідомленні.

За словами Остапа Коркуни, члена організації "Майдан Сан-Франциско" і одного з організаторів акції, українці в Сполучених Штатах намагаються зробити все, що можливо, щоб привернути увагу не тільки пересічних американців до подій в Україні, але й американської політичної еліти.

"Крім проведення вуличних акцій ми підписуємо петицію до сенаторів і конгресменів, вимагаючи якнайшвидше розглянути в Конгресі новий пакет санкцій проти Росії", - розповів Коркуна.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на суднах, потрапили в полон.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада моряків почали вивозити з СІЗО Сімферополя до Москви. У" Лефортово" українських моряків помістили в карантинні одиночні камери.

Міжнародне співтовариство вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram