ГоловнаСвіт

Акція проти ескалації конфлікту в Азовському морі пройшла у Владивостоці

Запуск паперових корабликів повинен звернути увагу на протидію мілітаризму і агресії Росії.

Учасники антивоєнної акції у Владивостоці висловили солідарність українським морякам, захопленим російською стороною в районі Керченської протоки. Формат заходу передбачав символічний запуск паперових корабликів у море.

Ініціаторами акції стали учасники молодіжного дискусійного клубу української діаспори "Просвіта".

"Ситуація із захопленим українських суден показала, наскільки грубо може діяти сучасне російське керівництво. Людей судять просто за те, що вони прямували з одного українського порту в інший український порт. Провини їхньої в цьому немає. Я вважаю, що моряки повинні бути відпущені. І так, останнім часом маховик ненависті до України став розгойдуватися з новою силою, винна у цьому пропаганда. Мені, як етнічному українцю, неприємно за цим спостерігати. Нашою акцією ми хочемо показати, що нам не подобається культ війни і ми готові висловити мирний протест мілітаристській істерії", сказав учасник акції Олексій (прізвище не публікується з міркувань безпеки).

"Для мене участь у цій (і схожих на неї) акції - це борг честі і совісті. Зараз, як ніколи важливо показувати свою позицію і думку, даючи зрозуміти Україні, російській та світовій спільноті, що ми є. Крок за кроком своїм прикладом ми покажемо, що не всі мислять як Путін, що ми не одні, що ми є, що нас можуть і будуть чути", - сказав один з учасників акції Денис.

Раніше молоді активісти Примор'я вже проводили антивоєнні акції. Так, 8 і 9 травня вони провели альтернативну акцію пам'яті "Червоний мак" для вшанування пам'яті жертв Другої Світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram