ГоловнаСвіт

Грузинська опозиція відмовилася визнати результати виборів президента

Вашадзе скликає "величезну маніфестацію" в Тбілісі.

Грузинська опозиція відмовилася визнати результати виборів президента
Фото: EPA/UPG

Грузинська опозиція відмовилася визнати результати виборів президента, переможницею яких оголошено Саломе Зурабішвілі.

Про це, як повідомляє "Новости-Грузия", на зустрічі зі прихильникам повідомив кандидат Григол Вашадзе, за якого, за офіційними даними, проголосували 40,5% виборців.

"Ми не визнаємо цих виборів і не визнаємо їхніх результатів. У Грузії немає президента, президент є в Бідзіни Іванішвілі [лідер владної партії «Грузинська мрія»]. Який бездушний предмет вони не внесли б до президентського палацу, що б не сказали про те, де знаходиться президентський палац, він не буде нашим президентом, і ми не маємо жодних політичних і моральних обов'язків перед цим бездушним предметом. Об'єднана опозиція вимагає дострокових парламентських виборів. Вимагає, щоб ці вибори пройшли за пропорційним або пропорційно-регіональна принципом. Вимагаємо, щоб виборча комісія була укомплектована неурядовими організаціями та зарубіжними експертами. Вимагаємо, щоб «злодійська мрія» почула голос людей», - заявив Вашадзе.

Він заявив, що в день виборів були зафіксовані такі порушення, як "залякування, масштабні погрози, використання адміністративних ресурсів, порушення таємниці виборів".

"Ми побачили справжнє, реальне обличчя «злодійської мрії» і її Аль Капоне", - сказав Вашадзе, додавши, що в день голосування на громадян тиснули "кримінальники і наркомани", які, як він стверджує, перебували біля виборчих дільниць і вимагали від виборців віддати голос Зурабішвілі.

Вашадзе закликав прихильників у неділю вийти на "величезну мирну маніфестацію" на проспекті Руставелі в центрі Тбілісі.

Нагадаємо, і Зурабішвілі, і Вашадзе в минулому були міністрами закордонних справ Грузії. Зурабішвілі - противниця Михайла Саакашвілі, Вашадзе - його прихильник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram