ГоловнаСвіт

Російський ВТБ помилково видав ЦАР "кредит" на суму $12 млрд

Центрально-Африканська Республіка - одна з найбідніших країн світу.

Російський ВТБ помилково видав ЦАР "кредит" на суму $12 млрд
Фото: izvestia.nikolaev.ua

Російський банк ВТБ позичив одній із найбідніших країн світу - Центрально-Африканській Республіці - 12 млрд доларів, повідомляє Reuters.

"Одна з найбідніших держав світу - Центрально-Африканська Республіка - у вівторок стала несподівано багатою, принаймні на папері, коли російський Центробанк повідомив, що ВТБ позичив країні 12 мільярдів доларів США", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі ВТБ назвали дані Центробанку "операційною помилкою", заявивши про відсутність такого кредиту. У банку не повідомили, хто допустив помилку і як така величезна сума могла з'явитися у звіті.

Прес-секретар уряду ЦАР, своєю чергою, сказав, що не має інформації про кредит, проте зазначив, що його розмір настільки великий порівняно з ВВП його країни, що дані не виглядають достовірними.

Наголошують, що відомості про кредит вказано у квартальному фінансовому звіті ВТБ, опублікованому Центробанком РФ. Доповідь включає таблицю, в якій перераховано фінансові вимоги ВТБ стосовно десятка країн на 1 жовтня поточного року. Навпроти ЦАР у таблиці вказано суму 801.933.814.000 рублів (11,99 млрд дол.), що більш ніж ушестеро перевищує річний ВВП ЦАР.

Як повідомляє Reuters, за останні декілька років Росія почала налагоджувати активні зв'язки з ЦАР у сфері безпеки і бізнесу.

Так, РФ направила в ЦАР зброю і десятки контрактників для навчання місцевих військових і для охорони рудників, тоді як громадянин РФ є радником з безпеки президента країни Фостен-Арканжа Туадери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram