ГоловнаСвіт

Країни Балтії домовилися збільшити оборонні бюджети

Зустріч міністрів оборони трьох країн відбулася у Вільнюсі.

Країни Балтії домовилися збільшити оборонні бюджети
Фото: politros.com

Латвія, Литва та Естонія мають намір збільшити свій оборонний бюджет до рівня вищого ніж 2 відсотки від розміру внутрішнього валового продукту. Про це домовилися міністри оборони трьох країн, ідеться в спільному комюніке, яке вони підписали у Вільнюсі в суботу, 24 листопада.  

DW повідомляє, що документ передбачає розвиток співпраці у сфері стратегічної комунікації між країнами Балтії та Польщею, а також посилення кібербезпеки Латвії, Литви та Естонії.

У ході дводенної зустрічі, що тривала в литовській столиці в дні святкування сторіччя литовської армії, Раймонд Берґманіс, Раймундас Каробліс і Юрі Луйк висловили готовність продовжувати виконання рішень саміту НАТО, зокрема підвищувати здатність реагування збройних сил і розвивати боєготовність.

Зазначається, що балтійські країни висловили підтримку зусиллям Києва і Тбілісі щодо євроатлантичної інтеграції та реалізації програми Східного партнерства, а також позитивно оцінили створення штабу багатонаціональної дивізії "Північ" на латвійській військовій базі Адажі.

Раніше повідомлялося, що президент Латвії відвідає Донбас.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram