ГоловнаСвіт

У Раді федерації РФ вирішили відновити умови застосування ядерної зброї

Також пропонується розробити проект "Національної військової стратегії РФ".

У Раді федерації РФ вирішили відновити умови застосування ядерної зброї
Военный парад в Москве, 9 мая, 2016 года
Фото: EPA/UPG

Учасники круглого столу в комітеті з оборони і безпеки Ради Федерації Росії, присвяченого розвитку збройних сил країни, запропонували Раді безпеки РФ оновити умови застосування ядерної зброї.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на російське інформагентство "РІА "Новини".

"Міжвідомчій комісії Ради Безпеки Російської Федерації з військової безпеки рекомендується розглянути питання: підготовки нової редакції "Основ політики Російської Федерації в галузі ядерного стримування", що включає визначення умов переходу Російської Федерації до застосування ядерної зброї, прийняття рішення на дії у відповідь при застосуванні противником гіперзвукової зброї та інших видів стратегічної неядерної зброї", - наголошується в рішенні.

Крім того учасники круглого столу вважають за необхідне розробити проект "Національної військової стратегії РФ".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання учасників міжнародного клубу "Валдай", заявив, що Москва може застосувати ядерну зброю, тільки переконавшись, що потенційний агресор завдає удар. При цьому, за його словами, в разі ядерної війни, росіяни потраплять в рай, а решта - "просто здохнуть".

Американський телеканал CNN тоді повідомив, що Росія вже модернізує бункери для ядерної зброї під Калінінградом.

У березні Путін присвятив розповіді про нову російську зброю значну частину свого щорічного послання до Федеральних зборів. Він заявив, що в РФ створена і успішно пройшла випробування нова крилата ракета з енергетичною ядерною установкою, яка "володіє необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту".

Під час виступу Путіна показано 3D-ролик запуску балістичної ракети "Сармат", оснащеної системою подолання протиракетної оборони. Російський президент звинуватив США у розвитку систем ПРО по всьому світу і заявив, що російська оборонна промисловість не стоїть на місці і придумує способи подолання цих систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram