ГоловнаСвіт

Bloomberg: Конгрес США може не встигнути затвердити санкції проти РФ до кінця року

Ідеться про блокування банківських рахунків та обмеження проти держборгу країни.

Bloomberg: Конгрес США може не встигнути затвердити санкції проти РФ до кінця року
Фото: facenews.ua

Конгрес США, ймовірно, відкладе введення нових санкцій проти Росії, оскільки може не встигнути до кінця року розглянути відповідні законопроекти і провести голосування.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на американських сенаторів.

Ідеться про два законопроекти - про блокування рахунків російських банків і обмеження проти держборгу країни.

"У нас не так багато часу. Це буде справжня гонка, якщо всі не захочуть залишитися тут на Різдво", - зазначив заступник керівника республіканської більшості в Сенаті Конгресу США Джона Корнін.

За даними агентства, зараз законодавці зосереджені на голосуванні щодо заходів, пов'язаних з асигнуваннями на діяльність урядових структур, кандидатами на суддівські посади та законопроектом про сільське господарство.

Нагадаємо, раніше в Держдепі США заявили, що засуджують "вибори" на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу, і запевнили, що нові санкції проти РФ будуть посилюватися доти, доки не будуть повністю виконані Мінські домовленості.

1 листопада Росія ввела санкції проти 322 фізичних і 68 юридичних осіб України в зв'язку з "недружніми діями щодо Російської федерації". Проти росіян і російських компаній санкції з боку України введені з вересня 2015 року, після чого санкції кілька разів розширювалися і продовжувався термін їх дії. 8 листопада США також ввели додаткові санкції проти трьох фізичних і дев'яти юридичних осіб Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram