ГоловнаСвіт

У Москві шукають "до десяти" анархістів за підозрою в підготовці терактів

Всі вони входять до групи архангельського підривника.

У Москві шукають "до десяти" анархістів за підозрою в підготовці терактів
Фото: slovoidilo.ua

ФСБ і поліція розшукують в Москві "до десяти" молодих анархістів, які могли бути замішані у підготовку терактів і незаконний обіг вибухівки.

Як повідомляє "Коммерсант", на них вийшли в рамках розслідування справи про самопідрив, який здійснив у будівлі УФСБ Архангельської області студент місцевого технікуму Михайло Жлобицький (він же Валер'ян Панов).

Перевіряючи його контакти, слідчі спочатку вийшли на 14-річного московського восьмикласника, у якого знайшли готовий саморобний вибуховий пристрій на основі аміачної селітри і бездимного пороху, а також компоненти бомб. 2 листопада школяра затримали, а потім пред'явили звинувачення.

Група, куди входив архангельський студент і московський школяр, могла бути великою - до 10 осіб. Однак встановити можливих спільників школяра і студента наразі не вдалося. Затриманий восьмикласник від надання свідчень відмовився і провину у виготовленні вибухівки не визнає.

Нагадаємо, 31 жовтня о 8:52 за місцевим часом на вході в будівлю управління ФСБ в Архангельській області 17-річний юнак дістав із сумки вибуховий пристрій і привів його в дію. Вибух стався вже всередині будівлі, але до рамок металошукачів, встановлених в проході.

Бомба вибухнула в руках у молодика. Він отримав травми, несумісні з життям, і незабаром помер.

Слідство кваліфікувало вибух як теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram