ГоловнаСвіт

Прокуратура вимагає до 25 років в'язниці для колишніх каталонських політиків

Початок процесу очікується в 2019 році.

Прокуратура вимагає до 25 років в'язниці для колишніх каталонських політиків
Фото: EPA\UPG

Прокуратура Іспанії зажадала позбавити волі колишніх лідерів каталонських сепаратистів. 12 основних представників сепаратистського руху повинні отримати строки від 7 до 25 років за заколот і неправомірне використання бюджетних коштів під час спроби відділення Каталонії від Іспанії в жовтні 2017 року, передає Німецька хвиля.

Зокрема, для колишнього заступника глави уряду Каталонії Оріола Жункераса прокурор зажадав 25-річного терміну, для екс-спікера парламенту в Барселоні Карме Фуркадей і колишнього глави Національної асамблеї Каталонії Жорді Санчеса - 17 років в'язниці.

Щодо колишнього лідера сепаратистів, Карлеса Пучдемона, який переховується в Бельгії, рішення не ухвалено, оскільки закони Іспанії не дозволяють вести такий процес за відсутності обвинуваченого.

Загалом перед судом повинні постати 18 колишніх лідерів руху за незалежність Каталонії. Дев'ятьом з них інкримінують заколот у зв'язку зі спробою відділення Каталонії від Іспанії, повідомив Верховний суд в Мадриді 25 жовтня.

Зараз Жункерас і низка інших лідерів сепаратистів перебувають у слідчому ізоляторі. Верховний суд не призначив дату процесу, але, за повідомленнями іспанських ЗМІ, він, найімовірніше, відкриється на початку 2019 року.

Як повідомлялося, колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон заснував нову партію, яка отримала назву "Виклик" (Crida).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram