ГоловнаСвіт

У Болгарії викрили чиновників, які продавали паспорти іноземцям

Покупцями паспортів були громадяни України, Молдови та Македонії.

У Болгарії викрили чиновників, які продавали паспорти іноземцям
Фото: bgflags.com

У Болгарії правоохоронці викрили корумпованих чиновників, які за грошову винагороду "допомагали" громадянам країн, що не входять до Євросоюзу, отримати болгарські паспорти.

Про це повідомляє прес-служба Deutsche Welle.

Генпрокуратура Болгарії заявила, що проводить розслідування щодо співробітників відомства у справах болгар, які проживають за кордоном. Підозрюваних звинувачують у корупції, підробленні документів, зловживанні службовим становищем та створенні кримінального угруповання.

За даними ЗМІ, покупцями паспортів були громадяни України, Молдови та Македонії. У цих країнах проживають етнічні болгарські меншини. Представники цих меншин, надавши докази про наявність болгарських коренів, можуть подавати заяви на отримання громадянства.

За даними правоохоронців, підозрювані отримували близько 5 тис. євро за одну таку підроблену довідку, а за тиждень їх видавали близько 30.

У понеділок затримала керівника відомства у справах болгар, які проживають за кордоном, і близько 20 інших підозрюваних.

Нагадаємо, у квітні на неофіційній зустрічі міністрів фінансів ЄС у Софії, єврокомісар з економіки та фінансових справ П'єр Московісі заявив про те, що Болгарія стане 20-м членом єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram