ГоловнаСвіт

Екс-главу російської митниці пограбували на 16 млн рублів

У 2016 році Бельянінов був відправлений у відставку, а в 2017 очолив Євразійський банк розвитку.

Екс-главу російської митниці пограбували на 16 млн рублів
Андрей Бельянинов
Фото: YouTube, скриншот видео

Невідомий пограбував котедж голови правління Євразійського банку розвитку, колишнього глави Федеральної митної служби Росії Андрія Бельянінова.

Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на російські ЗМІ.

"Напередодні надійшла заява про те, що невідомий в масці проник у поселення Сосенське (в Новій Москві) і обікрав будинок, погрожуючи пістолетом, а також вистріливши в підлогу", - розповіло джерело "Интерфаксу". За даними агентства, злочинець у чорній масці з прорізом для очей і камуфляжному плащі виніс з будинку 15 млн рублів, 10 тис. доларів, 10 тис. євро і близько 30 колекційних монет.

Колишня дружина чиновника, яка на момент пограбування була вдома, розповіла, що зловмисник дістав пістолет, вистрілив у підлогу і, погрожуючи вбивством, забрав з дому готівку і цінності.

Російські правоохоронні органи наразі не коментували цього інциденту. У прес-службі московського управління МВС лише повідомили, що 24 жовтня в поселенні Сосенське було скоєно розбійний напад, проте подробиць не вказали.

Нагадаємо, Бельянінов очолював ФМС РФ з 2006 по 2016 рік. Влітку 2016 року у нього в будинку були проведені обшуки в рамках справи про контрабанду алкоголю, порушеної проти гендиректора холдингу "Форум" Дмитра Михальченка. Бельянінов проходив у справі свідком. Російські ЗМІ опублікували фото з обшуків, на яких видно пачки рублевих і доларових купюр, розкладені в коробки з-під взуття. Також повідомлялося, що в будинку були знайдені старовинні картини XVII - XIX століть. Сам чиновник назвав виявлені у нього гроші "сімейними накопиченнями".

28 липня 2016 року Бельянінов був відправлений у відставку з формулюванням "за власним бажанням". Пізніше президент РФ Володимир Путін повідомив, що ніяких кримінальних справ щодо нього не порушували.

У грудні 2017 року стало відомо, що Бельянінов обійняв посаду голови правління Євразійського банку розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram