ГоловнаСвіт

Німеччина має намір зупинити постачання зброї саудитам через вбивство журналіста

Джамаля Хашоггі вбили і розчленували в посольстві Саудівської Аравії в Туреччині.

Німеччина має намір зупинити постачання зброї саудитам через вбивство журналіста

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас висловив сумніви щодо подальших постачань Саудівській Аравії німецької зброї. Про це пише Bloomberg.

За словами міністра, доля постачань вирішиться після завершення розслідування обставин смерті журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

"Зараз триває розслідування, наразі ми не знаємо, що сталося, я вважаю, що немає підстав для позитивних рішень з експорту зброї в Саудівську Аравію", - сказав він.

Ще різкіше висловився голова зовнішньополітичного комітету бундестагу, християнський демократ Норберт Реттген, пише Німецька хвиля.

"Для мене абсолютно очевидно: якщо в недалекому майбутньому в саудівській верхівці не буде змін, то необхідно зупинити весь експорт озброєнь в цю країну - навіть тих постачань, про які домовилися раніше", - заявив він в інтерв'ю виданню Die Welt.

Він закликав німецьких політиків і бізнесменів утриматися від участі в інвестиційному форумі в Саудівській Аравії, який відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Джамаля Хашоггі у своєму консульстві у Стамбулі. Однак зазначила, що він помер випадково, в результаті бійки.

США і європейські країни вважають, що Ер-Ріяд приховує всю правду про загибель, і вимагають продовження розслідування.

Хашоггі зник у консульстві в Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти вбили і розчленували журналіста. Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті.

У період з 2013 по 2017 рік Саудівська Аравія була одним з найбільших покупців німецького озброєння на загальну суму $1,2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram