ГоловнаСвіт

Парламент Вірменії призначив вибори нового прем'єр-міністра на 24 жовтня

Національні збори мають провалити два голосування, щоб піти у відставку і призначити дострокові вибори.

Парламент Вірменії призначив вибори нового прем'єр-міністра на 24 жовтня
Фото: EPA/UPG

Перший тур голосування з виборів прем'єр-міністра Вірменії відбудеться в парламенті республіки 24 жовтня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян оголосив про відставку у вівторок, 16 жовтня. Того ж дня президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду.

Тепер парламент Вірменії протягом тижня повинен висунути нового кандидата на пост голови уряду. У Національних зборів будуть дві спроби обрати прем'єра, а в разі необрання прем'єра вдруге парламент розпускається силою закону.

Відповідно до Конституції, позачергові вибори парламенту проводяться не раніше ніж через 30 днів і не пізніше ніж 45 днів після розпуску законодавчого органу.

Нагадаємо, на початку жовтня парламент Вірменії відмовився призначати дострокові вибори в 2018 році, фракції парламенту домовилися, що не висуватимуть своїх кандидатів на посаду прем'єра за умови проведення виборів навесні 2019 року. 2 жовтня прем'єр-міністр Пашинян вивів людей на вулиці і заявив на мітингу про намір подати у відставку. 8 жовтня голова партії "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян і Пашинян підписали меморандум про проведення позачергових виборів у грудні, згідно з яким партія зобов'язується не висувати кандидатуру прем'єра.

Пашинян очолив протестні рухи в країні, які почалися 17 квітня. 8 травня його обрали прем'єром з другої спроби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram