ГоловнаСвіт

Росія модернізує бункери для ядерної зброї під Калінінградом, - CNN

Секретні об'єкти оновлюють по всьому регіону.

Росія модернізує бункери для ядерної зброї під Калінінградом, - CNN
Фото: edition.cnn.com

Росія значно модернізувала сховище для ядерної зброї в Калінінградській області.

Про це повідомляє CNN з посиланням на дані компанії ImageSat International, яка аналізує супутникові дані.

Телекомпанія стверджує, що великі роботи над оновленням секретних об'єктів проводять по всьому регіону.

CNN посилається на знімки, які були зроблені між 19 липня і 1 жовтня. З них випливає, що протягом цього часу роботи вели на 40 бункерах у районі міста Приморськ, на північному березі Калінінградської затоки. Зазначають: якщо в середині літа 10 з них були на стадії будівництва, то до жовтня їх встигли доробити.

Також CNN зазначає, що роботи з модернізації були проведені на базі "Чкаловськ" на північ від Калінінграда. Раніше телеканал "Звезда" повідомив, що на цю базу повернулися після реконструкції літаки 72-ї авіабази морської авіації Балтійського флоту, які тимчасово базувалися в Черняховську. CNN відзначає, що в Черняховськ були відправлені комплекси "Іскандер".

Командувач ВМС США в Європі і Африці Джеймс Фогго заявив, що посилення російських позицій у Калінінградській області не зупинить НАТО. "Якщо вони протистоять нам, ми буде протистояти їм", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Литви Даля Грибаускайте назвала переміщення Росією ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградську область агресивною демонстрацією сили всій Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram