ГоловнаСвіт

Twitter розкрив майже 4 тисячі пов'язаних з "фабрикою тролів" акаунтів

"Агентство інтернет-досліджень" базується в Росії.

Twitter розкрив майже 4 тисячі пов'язаних з "фабрикою тролів" акаунтів
Фото: EPA/UPG

Керівництво сервісу мікроблогів Twitter розповсюдило інформацію про архів з декількох тисяч акаунтів, які можуть бути причетні до втручання в американські вибори.

"Ми керуємося найважливішим принципом прозорості і хотіли б розуміти, як саме здійснюється іноземний вплив, і як здійснюються інформаційні кампанії. Сьогодні ми публікуємо всі акаунти і пов'язаний з ними контент, які можуть бути причетні до інформаційних операцій з 2016 року", - йдеться в заяві членів керівництва Twitter, що відповідають за безпеку соцмережі.

У документі зазначено, що база даних складається з 3 841 акаунта, які можуть мати стосунок до підозрюваного у втручанні у вибори в США "Агентства інтернет-досліджень", яке базується в Росії. Згідно з повідомленням, ще 770 акаунтів, ймовірно, базуються в Ірані.

У Twitter заявляють, що з цих акаунтів були поширені понад 10 млн повідомлень та понад 2 млн картинок, анімованих зображень і відеороликів. Вони можуть бути пов'язані з іншими акаунтами, про які стало відомо раніше і які були спрямовані на здійснення втручання у вибори США.

"Агентство інтернет-досліджень", про яке йде мова в заяві, фігурує в розслідуванні спецпрокурора у "російській справі" Роберта Мюллера.

Представники влади США звинувачують Росію в умисному втручанні у вибори 2016 року за рахунок поширення дезінформації і "фейкових" новин у соціальних мережах.

У лютому 2018 року Мін'юст США офіційно звинуватив 13 співробітників "Агентства інтернет-досліджень", включаючи його гендиректора Євгена Пригожина, у втручанні в американські вибори.

На початку квітня соціальна мережа Facebook видалила більш ніж 270 сторінок і акаунтів, пов'язаних з Російським "Агентством інтернет-досліджень", відомим як "фабрика тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram