ГоловнаСвіт

Федеріка Могеріні на сесії ООН не взяла кави, яку запропонував представник Росії

На тлі скандалу з отруєннями в Великобританії дії європейського дипломата здаються виправданими.

У Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з російською делегацією відмовилася від запропонованої їй кави. Відео опублікувало Міністерство закордонних справ Росії на своєму ютуб-каналі.

Постійний представник РФ у Раді Безпеки ООН Василь Небензя почав протягувати Федеріці Могеріні свою чашку кави, але вона рішуче відмовилася і відсунула її від себе.

Незручну ситуацію висміюють користувачі соцмереж через те, що вона сталася на тлі отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії. Влада Великобританії заявила, що росіяни отруєні речовиною нервово-паралітичної дії "Новачок", яку розробляли в СРСР і РФ.

Пізніше, 30 червня, в британському Еймсбері виявили без свідомості Чарлі Роулі та його подругу Дон Стерджесс. Жінка померла.

Росія не визнає своєї причетності до отруєнь, незважаючи на те, що правоохоронні органи Британії встановили не тільки осіб, але й імена підозрюваних в отруєнні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram