ГоловнаСвіт

Болтон назвав ескалацією конфлікту рішення РФ передати Сирії комплекс С-300

За задумом російських військових, нові комплекси повинні обмежити дії ізраїльської авіації.

Болтон назвав ескалацією конфлікту рішення РФ передати Сирії комплекс С-300
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Плани Росії надати Сирії ракетну систему С-300 будуть "значною ескалацією" конфлікту.

Про це заявив радник з питань національної безпеки США Джон Болтон.

Також він висловив надію, що Росія перегляне це рішення, повідомляє Голос Америки.

Раніше сьогодні Росія оголосила, що забезпечить сирійський уряд сучасними системами протиракетної оборони С-300. Заява була зроблена після того, як минулого тижня Сирія збила російський літак, що призвело до посилення напруженості в регіоні.

Нагадаємо, сирійські ППО збили російський літак-розвідник Іл-20 над Середземним морем увечері 17 вересня. Усі 15 російських військовослужбовців, що загинули. Вогонь вівся з старого радянського комплексу С-200. Міноборони РФ звинуватило в інциденті не Сирію, а ізраїльські ВПС, чиї винищувачі F-16 завдавали удари по провінції Латакія. За версією російських військових, ізраїльські льотчики "були поруч з Іл-20 і підставили великий літак під вогонь сирійських ППО".

Ізраїльські військові, в свою чергу, заявили, що F-16 вже повернулися в повітряний простір Ізраїлю, коли С-200 відкрив вогонь по російському літаку. Ізраїль поклав відповідальність на сирійських військових, які по-перше, - вели безладний вогонь, а по-друге - не переконалися у відсутності в небі російського Іл-20.

Після аварії літака президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь Москва зробить "кроки, які помітять всі". У свою чергу, міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман наголосив на, що його країна буде продовжувати військові операції в Сирії, незважаючи на інцидент з Іл-20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram