ГоловнаСвіт

Конституційний суд Південної Африки легалізував марихуану

"Для дорослої людини не буде кримінальним злочином вживання або володіння канабісом для особистого споживання".

Конституційний суд Південної Африки легалізував марихуану
Фото: EPA/UPG

Конституційний суд Південної Африки легалізував споживання марихуани дорослими в приватних місцях, а також її вирощування для особистого споживання.

Про це повідомляє BBC.

"Для дорослої людини не буде кримінальним злочином споживання або володіння канабісом для особистого споживання", - пояснив заступник голови суду Раймонд Зондо.

Уряд країни, який виступав проти легалізації, стверджуючи, що наркотик "шкодить здоров'ю", поки що не прокоментував рішення суду, яке є обов'язковим для виконання.

У квітні Зімбабве стало другою країною в Африці, після Лесото, яка легалізувала споживання марихуани в медичних цілях. Однак вживання канабісу на публіці, а також його продаж і постачання залишаються поза законом.

Джеремі Актон, лідер партії "Дага", яка виступає за легалізацію канабісу, заявив, що суд повинен "піти далі" і легалізувати носіння марихуани на публіці.

Зазначимо, що в Південній Африці канабіс називають "Дага".

Нагадаємо, наприкінці липня Конституційний суд Грузії визнав покарання за вживання марихуани неконституційним. У постанові суду зазначали, що споживання марихуани "є сферою, захищеною правом на вільний розвиток особистості".

У листопаді минулого року Конституційний суд Грузії декриміналізував вживання марихуани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram