ГоловнаСвіт

Поклонську позбавили посади в Держдумі через голосування проти підвищення пенсійного віку

Комісію, яку очолювала екс-"прокурор" Криму, розпустили.

Поклонську позбавили посади в Держдумі через голосування проти підвищення пенсійного віку
Фото: krymr.org

Колишній "прокурор" анексованого Криму, депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська втратила посаду керівника комісії з контролю за відомостями про доходи депутатів через те, що вона голосувала проти підвищення пенсійного віку.

Про розпуск комісії з питань доходів, яку очолювала Поклонська, повідомила журналістам голова комітету Держдуми з питань регламенту Ольга Савастьянова, передає Бі-бі-сі.

За її словами, пропозиція об'єднати дві комісії - з доходів і з етики - відпрацьовується з початку 2018 року. Об'єднана комісія буде займатися всіма питаннями обох комісій, а також всім, що пов'язане з достроковим припиненням повноважень депутатів.

Чи пов'язано це з голосуванням Поклонської проти пенсійної реформи, вона не сказала.

"Хто буде очолювати комісію - не можу сказати про персоналії. Можу сказати про те, що оскільки, відповідно до "пакетної угоди", обидві ці комісії очолюють представники "Єдиної Росії", відповідно, "Єдина Росія" і буде вносити кандидатуру голови [нової комісії]", - пояснила Савастьянова.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що фракція "Єдиної Росії" збирається звільнити Поклонську з її другої посади в Держдумі - заступниці голови комітету з безпеки і протидії корупції.

Нагадаємо, Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроект про підвищення пенсійного віку 19 липня. "За" проголосували лише депутати "Єдиної Росії" (328 осіб), "проти" - 104. Проти голосувала вся думська опозиція - КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія". Єдиним членом фракції "єдиноросів", хто проголосував проти, була Поклонська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram