ГоловнаСвіт

У США поховали Джона Маккейна

Сенатора поховали на території Військово-морської академії США, випускником якої він був.

У місті Аннаполіс в американському штаті Меріленд в неділю, 2 вересня, відбувся похорон сенатора Джона Маккейна

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Сенатора поховали на території Військово-морської академії, випускником якої він був.

За інформацією місцевих ЗМІ, уздовж швидкісної магістралі, по якій везли тіло Маккейна, зібралося безліч людей. Попрощатися із сенатором прийшли кілька сотень представників академії. Також у жалобному заході взяла участь пілотажна група з чотирьох винищувачів-бомбардувальників F-18.

Фото: EPA/UPG

Напередодні церемонію прощання у Вашингтонському кафедральному соборі відвідали відомі політики США і всього світу. Серед них - три колишні президенти США: Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон, а також лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл, спікер Палати представників Пол Раян, віце-президент Майк Пенс і колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер.

На траурну церемонію також прибули голова Бундестагу Німеччини Вольфганг Шойбле, президент України Петро Порошенко, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі і російський опозиціонер Кара-Мурза-молодший.

Президента США Дональда Трампа на прощанні не було, оскільки ще до смерті Маккейн розпорядився не запрошувати діючого президента США на цей захід.

Нагадаємо, Маккейн, один з найяскравіших політиків сучасної Америки, помер тиждень тому від раку мозку у віці 81 року.

Мюнхенська конференція з безпеки заснувала премію його імені, вперше її присудять 15 лютого 2019 року. Претендентами на отримання нагороди стануть автори дипломних робіт і дисертацій, присвячених темам, які були "особливо близькі серцю Джона Маккейна", вказується в заяві організації. Серед таких тем - проблеми трансатлантичних відносин, парламентського контролю над збройними силами та моральної відповідальності Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram