ГоловнаСвіт

Меркель зажадала виведення російських військ з Грузії

"Те, що відбувається в Грузії, несправедливо, і Путін знає мою позицію".

Меркель зажадала виведення російських військ з Грузії
Фото: EPA/UPG

Німеччина продовжує підтримувати територіальну цілісність Грузії і вимагає вивести російські війська з території країни.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції в Тбілісі, повідомляє "Новости-Грузия".

У ранзі канцлера Меркель приїжджала в Тбілісі тільки один раз. Візит, під час якого відбулися переговори з президентом Михайлом Саакашвілі, відбувся 17 серпня 2008 року, відразу після російсько-грузинської війни.

"Я рада, що перебуваю сьогодні в Грузії. Востаннє я побувала тут десять років тому. Тоді було підписано Угоду про припинення вогню. Ми як і раніше наполегливо вимагаємо виведення російських військ, і, звичайно ж, через десять років ми підтримуємо територіальну цілісність Грузії", - сказала Меркель.

Вона також додала, що Німеччина зробить свій внесок у вирішення наявного конфлікту.

Меркель заявила, що російський президент Володимир Путін знає про її позиції на цю тему.

"Президент Росії знає про мою позицію, про те, що це несправедливо. Завтра у мене буде можливість підійти до адміністративного кордону, до демаркаційної лінії, де, в тому числі, представлена і Місія Євросоюзу. Це несправедливість - те, що відбувається", - заявила Меркель.

Вона зазначила, що на зустрічі з Путіним зафіксувала позицію і "в зв'язку з Україною". На її думку, питання Грузії і України треба розглядати "в одному контексті".

Нагадаємо, в результаті російсько-грузинської війни Росія в 2008 році визнала незалежність двох грузинських регіонів - Абхазії і Південної Осетії - і перекинула додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях.

6 серпня МЗС України закликало Росію вивести війська з окупованих територій Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram