ГоловнаСвіт

Присяжні визнали провину Пола Манафорта

Політтехнолога визнано винним за вісьмома пунктами звинувачення з 18.

Присяжні визнали провину Пола Манафорта
Фото: pravdainform.com.ua

Присяжні в суді Вашингтона визнали політтехнолога, колишнього керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта винним за 8 з 18 пунктів звинувачення.

ВВС передає, що Манафорт був визнаний винним у п'яти епізодах ухилення від сплати від податків, ще два звинувачення стосуються банківських махінацій. Останнє звинувачення, за яким присяжні зійшлися на думці про вину Манафорта, стосується нерозкриття відомостей про закордонний рахунок.

Щодо інших 10 пунктів, присяжні не змогли досягти консенсусу. Суддя оголосив процес стосовно них таким, що не відбувся, передає Радіо Свобода.

Присяжні ухвалили своє рішення після майже чотирьох днів обговорень.

Манафорт - найбільш високопоставлений член передвиборної команди Трампа, якого звинувачували в рамках розслідування зв'язків мільярдера і його оточення з Росією на виборах 2016 року. Проте в порушеннях, безпосередньо пов'язаних з виборами, Манафорту, котрий керував штабом Трампа з червня по серпень 2016 року, звинувачень пред'явлено не було: звинувачення стосувалося його роботи як політтехнолога в Україні.

Манафорт працював на українських політиків з 2005-го по 2014 рік. Тоді він консультував "Партію регіонів" і Віктора Януковича, а також співпрацював з українськими олігархами - Ринатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими.

Пола Манафорта звинувачують у банківському шахрайстві й ухиленні від сплати податків. Сторона звинувачення стверджує, що Манафорт використовував офшорні рахунки, щоб приховати мільйони доларів, отримані за роботу на користь колишнього президента України Віктора Януковича.

Спецпрокурор США Мюллер заявив, що Манафорт заробив понад 60 млн доларів в Україні.

Манафорт заявляв про свою невинність, наполягаючи, що виплачувати йому зарплату через офшори вирішили українці, з якими він працював. У цій справі Манафорту загрожує від 8 до 10 років в'язниці.

Процес, який почався у Вірджинії, є першим із щонайменше двох. Другий має стартувати у вересні в столичному окрузі Колумбія. Головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань.

У червні 2016 року Манафорт був присутній на зустрічі функціонерів з оточення Трампа з громадянами Росії, які нібито мали в своєму розпорядженні компромат на кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram