ГоловнаСвіт

Партія "зелених" закликала Меркель виступити за звільнення Сенцова на зустрічі з Путіним

"Німеччині не варто нехтувати нашими власними цінностями".

Партія "зелених" закликала Меркель виступити за звільнення Сенцова на зустрічі з Путіним
Владимир Путин и Ангела Меркель во время встречи в Сочи, 18 мая 2018.
Фото: EPA/UPG

Голова фракції партії "Союз-90" ("зелені") в Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт закликала канцлера ФРН Ангелу Меркель під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним виступити за визволення українського режисера Олега Сенцова з російської колонії. Про це пише Німецька хвиля.

"Меркель повинна дати зрозуміти, що продовжувати утримувати Сенцова як політичного заручника неприйнятно. Якщо його не відпустять, це призведе до вкрай різкого погіршення відносин між Росією і Європою", - заявила Герінг-Еккардт в інтерв'ю агентству AFP, опублікованому в суботу, 18 серпня.

Вона назвала "жорстокою і нелюдською" ту обставину, що Сенцов "після легітимної критики протиправної російської окупації Криму" був засуджений "за сфабрикованою справою" до 20 років колонії у Сибіру.

Випадок Сенцова показує, "наскільки погано йдуть справи із захистом прав людини при Путіні", заявила Герінг-Еккардт.

"За всієї необхідності діалогу з Путіним уряду Німеччини не варто нехтувати нашими власними цінностями", - вважає глава парламентської фракції "зелених".

На зустрічі з Путіним 18 серпня в замку Мезеберг неподалік від Берліна канцлер ФРН також повинна дати зрозуміти, що "європейські санкції можуть бути пом'якшені лише в тому випадку, якщо Путін припинить військову агресію проти України і якщо будуть виконані мінські угоди", вважає Катрін Герінг-Еккардт.

Співпрацю Берліна з Москвою в рамках проекту "Північний потік - 2" вона назвала "тягарем для європейської згуртованості і дискредитацією Німеччини в очах її східноєвропейських партнерів".

Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений російським судом до 20 років ув'язнення за нібито організацію терористичного угрупування в Криму. З 14 травня 2018 року Сенцов вже 97-й день тримає голодування. Він вимагає звільнити всіх українських ув'язнених в Росії, яких утримують під вартою за політичними мотивами. З початку серпня стан його здоров'я серйозно погіршився: у нього спостерігаються проблеми із серцем, а також розвинулася анемія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram