ГоловнаСвіт

У Південній Америці 11 літаків здійснили екстрену посадку через повідомлення про вибухівку

На восьми лайнерах перевірку вже завершили, нічого небезпечного правоохоронці не виявили.

У Південній Америці 11 літаків здійснили екстрену посадку через повідомлення про вибухівку
Фото: instagram.com/latamairlines

Декілька літаків здійснили екстрені посадки в Аргентині, Чилі та Перу через повідомлення про бомби на борту щонайменше 11 рейсів. Про це повідомляє чилійське видання Bio Bio з посиланням на Генеральний директорат цивільної авіації країни.

Спочатку надійшла інформація про вибухівку на борту трьох літаків, а потім - ще восьми. Йдеться про рейси авіакомпаній Latam і Sky.

Reuters повідомляє, що екстрену посадку здійснили дев'ять літаків.

За словами представників директорату, вісім літаків перевірили і не знайшли нічого небезпечного, одне повітряне судно ще перевіряють, а ще два повідомлення правоохоронні органи назвали помилковими, тому що в них надані недійсні номери рейсів.

Серед рейсів, щодо яких надійшли повідомлення про вибухівку, виявилися LAN 138 і LAN 324 маршрутом із Сантьяго в Антофагаста, LAN 632 з Сантьяго в Ліму, LAN 461 з Сантьяго в Буенос-Айрес і LAN 433 з Мендоси в Сантьяго.

За повідомленням директорату, рейс Latam 2369 з Ліми в Сантьяго екстрено приземлився в перуанському місті Піско. У заяві міністерства транспорту країни йшлося, що ніхто не постраждав, а ситуація "перебуває під контролем".

Поліцейські намагаються встановити особу, яка повідомила про вибухівку.

Нагадаємо, сьогодні вночі на Філліпінах ледь не розбився пасажирський "Боїнг" китайських авіаліній. При заході на посадку літак викотився за межі посадкової смуги і перекинувся на бік, у нього відвалився один із двигунів. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram