ГоловнаСвіт

Лідери Північної і Південної Кореї проведуть зустріч у Пхеньяні

Два попередні саміти проходили на кордоні.

Лідери Північної і Південної Кореї проведуть зустріч у Пхеньяні
Фото: EPA/UPG

Лідери Північної і Південної Кореї у вересні 2018 року проведуть зустріч у Пхеньяні. Це буде вже третій міжкорейський саміт цього року. Два попередні навесні цього року проходили в селі Панмунджом у демілітаризованій зоні, відзначає Reuters.

У понеділок, 13 серпня, на міністерському рівні було узгоджено дату нової зустрічі та інші деталі переговорів, які поки що не повідомляють.

Як очікують, на зустрічі в Пхеньяні порушуватимуть питання поліпшення транскордонних зв'язків, денуклеаризації КНДР і встановлення миру на Корейському півострові.

Лідер КНДР Кім Чен Ин цього року провів уже цілу низку міжнародних зустрічей не тільки з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном, але і з президентом США Дональдом Трампом, головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, директором ЦРУ Майком Помпео, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Північна Корея перебуває під жорсткими санкціями через свою ядерну і ракетну програми, але на переговорах з Трампом Кім погодився почати денуклеаризацію Корейського півострова.

Нагадаємо, у 2000 році президент Кореї Кім Де Чжун, а в 2007 році Но Му Хьон їздили в Пхеньян на переговори з Кім Чен Іром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram