ГоловнаСвіт

NASA запустило зонд для дослідження корони Сонця

Він зможе підлетіти на рекордно близьку відстань.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) у неділю, 12 серпня, запустило ракету-носій Delta IV Heavy з автоматичним космічним апаратом Parker Solar Probe для дослідження корони Сонця. Про це повідомили у Національному аерокосмічному агентстві США.

Запуск було проведено о 10:31 за київським часом зі стартового комплексу-37 космодрому на мисі Канаверал. Старт пройшов у стандартному режимі.

Напередодні запуск було перенесено через додаткову перевірку системи передавання даних із зонда на Землю та неможливість у зв'язку з цим вкластися у визначене стартове вікно.

Вчені припускають, що зонд, створення якого обійшлося в 1,5 млрд доларів, зможе підлетіти до Сонця на рекордно близьку відстань - 6,2 млн кілометрів. Космічний апарат захищений спеціальним тепловим щитом, завдяки чому він зможе витримувати температури понад 1400 градусів за Цельсієм.

У його завдання входить вивчення структури магнітних полів і сонячного вітру - безперервного потоку плазми, випромінюваного Сонцем.

Нагадаємо, раніше США заявили, що планують до 2020 року створити космічні війська. План, запропонований президентом Дональдом Трампом, повинен бути спочатку схвалений Конгресом. Космічні сили стануть першим новим підрозділом збройних сил США більш ніж за 70 років - з моменту створення американських ВПС в 1947 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram