ГоловнаСвіт

США звинуватили Росію у спробах розколоти американське суспільство через соцмедіа

Така діяльність необов'язково спрямована на конкретних політиків чи політичні кампанії.

США звинуватили Росію у спробах розколоти американське суспільство через соцмедіа
Кирстьен Нильсен
Фото: ru.wikipedia.org

Міністр внутрішньої безпеки США Кірстьєн Нільсен звинуватила Росію у спробах розколоти США за допомогою соціальних медіа.

Про це вона заявила на зборах начальників канцелярії губернаторів штатів, передає Deutsche Welle.

Нільсен відзначила "старанні спроби" Росії "посіяти розбіжності і приводи для розбрату серед американців". За її словами, така діяльність необов'язково спрямована на конкретних політиків чи політичні кампанії.

Нільсен також повідомила, що відомство не бачить ознак втручання Росії в проміжні вибори у листопаді в тому ж масштабі, що і на виборах президента США в 2016 році.

Нагадаємо, напередодні Мін'юст США звинуватив 12 росіян в причетності до злому комп'ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також до кібератаки на штаб передвиборної кампанії кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Всі 12 громадян РФ є співробітниками Головного розвідувального управління РФ.

У червні Мінфін США ввів санкції проти науково-дослідного інституту "Квант" і російських компаній Digital Security і "Дайвтехносервис". Пов'язані з ФСБ РФ компанії "безпосередньо сприяли покращенню можливостей Росії" в її "дестабілізаційній кібердіяльності", заявив тоді міністр фінансів США Стівен Мнучін. Під санкції також потрапили зареєстровані за межами РФ компанії Embedi і Erpscan, які пов'язані з Digital Security. Крім того, введені обмежувальні заходи стосовно трьох співробітників "Дайвтехносервиса".

4 липня комітет з розвідки США погодився з висновками американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори в 2016 році. Згідно із доповіддю ЦРУ, частина якої була опублікована в травні, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram