ГоловнаСвіт

У Великобританії пожежники борються з наймасштабнішою пожежею в історії

Вогонь у сільській місцевості не можуть загасити вже четверту добу.

У Великобританії евакуювали 34 будинки в сільській місцевості неподалік від Манчестера через масштабну пожежу, яка триває вже протягом декількох днів. Про це повідомляє CNN.

Місцеві школи закриті, мешканців просять залишатися в приміщенні та зачиняти вікна і двері. Армію перевели в режим очікування.

Вітер і спекотна погода протягом останніх трьох днів призвели до поширення пожежі, і поліція заявила, що масштаб займання та обмеження доступу до доріг ускладнює гасіння.

Пожежа почалася 24 червня і спочатку була локалізована, але безперервна спека в Британії призвела до відновлення займання. Вогонь охопив близько 6 кв. кілометрів. Пожежу називають безпрецедентною в історії регіону

Наразі незрозуміло, що спричинило пожежу.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула одна людина, двоє постраждали. Збиток від вибухів оцінили у 220 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram