ГоловнаСвіт

Трамп різко відреагував на бажання Harley Davidson перенести виробництво

Президент США вважає рішення виробника нечесним.

Трамп різко відреагував на бажання Harley Davidson перенести виробництво
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп різко відреагував на заяву виробника культових мотоциклів Harley-Davidson про плани перенести частину виробництва за межі США в зв'язку з введенням мит з боку Євросоюзу.

Свою думку Дональд Трамп висловив на сторінці в Twitter. "Раніше в цьому році Harley-Davidson говорили, що перенесуть значну частину виробництва з Канзасу в Таїланд. Це було задовго до того, як стало відомо про мита. Вони просто використовують мита/торгову війну як виправдання. Хочуть показати, наскільки несправедливою є торгівля, але ми це виправимо", - пише Дональд Трамп.

"Ми змусимо інші країни відмовитися від мит і торговельних бар'єрів, які вони нечесно використовували проти наших фермерів, працівників і компаній. Ми освоюємо закриті ринки та розширюємо зони впливу. Вони повинні грати чесно або платити мита", - заявив голова Білого дому.

За словами Трампа, Harley-Davidson "не зможе продати назад у США мотоцикли без сплати великих податків". Так, голова Білого дому вважає, що співробітники Harley-Davidson і покупці  мотоциклів, що їх випускає компанія, вже "дуже злі" в зв'язку з планами перенести виробництво з США в інші країни.

"У жодному разі Harley-Davidson не можуть виготовляти в іншій країні! Співробітники і клієнти вже дуже злі на них. Якщо вони переїдуть, побачите, це буде початком кінця", - написав Трамп.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що американський виробник мотоциклів Harley-Davidson планує перенести частину свого виробництва з США в інше місце. Перенесення заплановане, щоб у майбутньому уникнути нових мит, введених з боку Євросоюзу минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram