ГоловнаСвіт

Понад 150 людей постраждали в результаті вибуху на мітингу в Ефіопії

В акції брали участь кілька десятків тисяч осіб.

Понад 150 людей постраждали в результаті вибуху на мітингу в Ефіопії
Фото: fitsumaregaa\twitter

В Ефіопії в результаті вибуху на мітингу на підтримку прем'єр-міністра країни постраждали понад 150 осіб, одна людина померла у лікарні. Про це міністр охорони здоров'я Ефіопії Амір Аман написав у суботу, 23 червня, в Twitter, передає "Німецька хвиля".

"Наразі, за даними поліції і лікарень, 154 людини отримали поранення. З них 10 перебувають в критичному стані. Один постраждалий помер у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався в суботу вранці на одній з площ Аддіс-Абеби, на якій прем'єр-міністр Ефіопії виступав перед своїми прихильниками. В акції брали участь кілька десятків тисяч осіб. Причина вибуху наразі залишається невідомою. Поліція почала розслідування.

Глава уряду розцінює інцидент як "добре сплановану атаку". "Любов завжди перемагає. Вбивство інших є поразкою. Заявляю тим, хто намагався роз'єднати нас - у вас не вийшло", - зазначив прем'єр-міністр Ефіопії у телевізійному виступі.

Абій Ахмед, обійнявши у квітні 2018 року посаду глави уряду, почав проводити курс реформ в країні, зокрема, оголосив амністію для сотень ув'язнених, заявив про готовність почати діалог з опозиційними силами, ініціював мирні переговори з Еритреєю.

Нагадаємо, раніше Саудівська Аравія відпустила 690 ефіопських ув'язнених на прохання прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram