ГоловнаСвіт

Дітей нелегальних мігрантів у США розмістять на військових базах

Пентагон зможе прийняти 20 тис. неповнолітніх.

Дітей нелегальних мігрантів у США розмістять на військових базах
Фото: EPA/UPG

Дітей мігрантів у Сполучених Штатах Америки можуть відправити на військові бази в Техасі й Арканзасі.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначають, що Пентагон зможе прийняти 20 тисяч неповнолітніх. До проекту також залучено Міністерство охорони здоров'я США.

Йдеться про дітей-мігрантів, які потрапили в США без родичів або батьки котрих затримали під час спроби нелегально перетнути кордон.

До 20 червня мігрантів, які прибули в країну нелегально, затримували і притягали до кримінальної відповідальності, а їх дітей забирали просто на кордоні і поміщали в центри тимчасового утримання або прийомні сім'ї. Влада пояснювала свої дії тим, що дітей не можна відправляти в місця позбавлення волі, де перебувають їхні батьки в очікуванні рішення суду.

Дії американської влади спровокували хвилю критики і в США, і з боку міжнародних організацій. Після цього президент США Дональд Трамп підписав указ про припинення відокремлення дітей від батьків.

За даними Associated Press, близько 500 дітей-мігрантів уже повернулися до своїх батьків. Усього ж в ізоляторах і прийомних сім'ях перебувало понад 2 тис. неповнолітніх.

Нагадаємо, у січні минулого року Трамп призупинив програму прийому біженців у США. У грудні влада США прийняла рішення вийти з Нью-Йоркської декларації про біженців і мігрантів, яка передбачає прийняття у 2018 році масштабного договору з проблем міграції.

Трамп виступає різко проти імміграції в США - зокрема, оголошуючи про намір балотуватися на посаду президента 2016 року, він назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Кандидатом у президенти Трамп також заявляв про намір відправити всіх сирійських біженців на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram